Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegobullar – vegetariska köttbullar och gräddsås

Vego-”köttbullar” med gräddsås görs av formbar vegofärs som förvaras i frysen. Dessutom är färsen hur enkel som helst att rulla och steka.

Vegobullar – vegetariska köttbullar och gräddsåsVegobullar – vegetariska köttbullar och gräddsåsVegobullar – vegetariska köttbullar och gräddsås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gvegofärs- formbar, Anamma
  • 1gul lök- liten
  • 0,5 dlgräslök- finskuren
  • 2 dlvatten
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 tsksoja- japansk
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • smör
  • strösocker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 800 gpotatis
  • 1 mskolivolja
  • 2 dllingon
  • 0,5gurka
  • 1 mskvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Blanda den med olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Blanda lingonen med 1 msk socker. Skär gurkan i skivor och blanda med 1 msk vinäger och 1 tsk socker.

  3. Skala och finhacka löken. Stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Blanda den formbara färsen med lök och gräslök. Forma till runda bullar och lägg dem på en skärbräda.

  4. Stek bullarna i 1 msk smör tills de blir jämt gyllenbruna, 5–10 min. Ta upp på ett fat. Häll vatten och crème fraiche i pannan. Tillsätt grönsaksbuljong, senap och soja. Koka ihop 2–3 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i ½ dl vatten. Servera med potatis, sås, lingon och gurka.

Vad tyckte du om receptet?