Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 24g
Kolhydrater: 41g
Vego-”köttbullar” med gräddsås görs av formbar vegofärs som förvaras i frysen. Dessutom är färsen hur enkel som helst att rulla och steka.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Blanda den med olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda lingonen med 1 msk socker. Skär gurkan i skivor och blanda med 1 msk vinäger och 1 tsk socker.
Skala och finhacka löken. Stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Blanda den formbara färsen med lök och gräslök. Forma till runda bullar och lägg dem på en skärbräda.
Stek bullarna i 1 msk smör tills de blir jämt gyllenbruna, 5–10 min. Ta upp på ett fat. Häll vatten och crème fraiche i pannan. Tillsätt grönsaksbuljong, senap och soja. Koka ihop 2–3 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i ½ dl vatten. Servera med potatis, sås, lingon och gurka.