Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veggie ramen med udonnudlar

Gröna smaker som toppas med wasabiärtor. Vill man så kan man spetsa buljongen med lite riven vitlök och ingefära.

Veggie ramen med udonnudlar
Veggie ramen med udonnudlar
Veggie ramen med udonnudlar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1broccoli
  • 1polkabeta
  • 2 knipporudonnudlar
  • 1 lgrönsaksbuljong- (lantbuljong)
  • 2limeblad- eller zest från 1 lime
  • 200 gedamamebönor
  • 40 gspenat- färsk
  • 40 gmungbönsgroddar
  • 1chili- färsk
  • 1 dlwasabiärtor

Tillbehör

  • räkchips- (hoppa över räkchipsen om man vill ha helt vegetariskt)

Gör så här

  1. Finfördela broccolin i buketter. Skala och hyvla polkabetan tunt. Koka nudlarna enligt förpackningen.

  2. Koka upp buljongen med limeblad och lägg i broccolin. Koka ett par minuter, lägg i edamamebönorna.

  3. Servering: Lägg spenat i botten på portionsskålar. Lägg i broccolin och edamamebönorna i skålarna. Häll på buljongen, lägg på nudlar, polkabeta, groddarna och strimla chilin fint och strö över. Servera med wasabiärtor och räkchips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök