Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veggie poké bowl

Här är en vegetarisk variant av poké bowls för dig som föredrar gröna alternativ. Ät den gärna med en kall och stark sås, till exempel sriracha eller katsusås.

Veggie poké bowl
Veggie poké bowl
Veggie poké bowl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlråris- eller fullkornsris
  • 400 gtofu
  • 2 msktamarisoja
  • 2 mskrödlök- finhackad
  • 200 gostronskivling
  • rapsolja- till stekning
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • evsesamolja
  • 2avokado
  • 1ananas
  • 1carambola- (stjärnfrukt)
  • 4pithaya
  • 1 tsksesamfrön- vita
  • solrosskott- daikonkrasse eller

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.

  2. Skär tofun i centermeterstora kuber. Blanda med tamarisoja och rödlök.

  3. Dela svampen i stora bitar, fräs bitarna i olja, salta och peppra. Droppa eventuellt på några droppar sesamolja.

  4. Skala och skär avokadon i kuber.

  5. Servering: Lägg upp riset i portionsskålar, lägg tofun, ostronskivlingen och avokadon i grupper. Garnera med ananasklyftor, carambola och pitahaya. Strö över sesamfrön och daikonkrasse eller solrosskott.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök