Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetariska tacos (med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärter)

Kryddiga vegetariska tacos med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärtor i tortillabröd. Att ugnen gör större delen av jobbet gör allt extra härligt. 

Petra Lindstrand
Vegetariska tacos (med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärter)
Vegetariska tacos (med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärter)
Vegetariska tacos (med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärter)
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gsötpotatis
  • 300 gsvamp- blandad, t ex champinjoner och ostronskivling
  • 1lök- gärna rödlök
  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 2 tskvetemjöl
  • 1 tskcurry
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 dlmatyoghurt
  • 12mini-tortillabröd
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i små tärningar. Skär svampen i bitar. Lägg sötpotatis och svamp på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 1/2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen 15–20 min, tills allt fått fin färg.

  2. Skala och strimla löken och blanda med 1 msk vinäger, 1 msk socker och 1/2 tsk salt.

  3. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten. Blanda mjöl, curry, paprikapulver och 2 krm salt i en liten skål.

  4. Stek kikärterna i 1 1/2 msk olja. Tillsätt kryddblandningen och stek vidare ca 3 min, tills kikärterna fått fin färg.

  5. Värm bröden enligt anvisning på paketet och fyll dem med sallad, sötpotatis, svamp och kikärter. Toppa med picklad lök och yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?