Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 17g
Kolhydrater: 84g
Kryddiga vegetariska tacos med rostad sötpotatis, svamp och kryddiga kikärtor i tortillabröd. Att ugnen gör större delen av jobbet gör allt extra härligt.
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär sötpotatisen i små tärningar. Skär svampen i bitar. Lägg sötpotatis och svamp på en plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 1/2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen 15–20 min, tills allt fått fin färg.
Skala och strimla löken och blanda med 1 msk vinäger, 1 msk socker och 1/2 tsk salt.
Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten. Blanda mjöl, curry, paprikapulver och 2 krm salt i en liten skål.
Stek kikärterna i 1 1/2 msk olja. Tillsätt kryddblandningen och stek vidare ca 3 min, tills kikärterna fått fin färg.
Värm bröden enligt anvisning på paketet och fyll dem med sallad, sötpotatis, svamp och kikärter. Toppa med picklad lök och yoghurt.