Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiska kroppkakor i vegetarisk version med kastanjechampinjoner. Servera gärna med smält smör, lingonsylt och svarvade rotfrukter.
Koka potatisen försiktigt i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Skala potatisen. Pressa den genom en potatispress. Låt svalna. Blanda potatisen med salt och mjöl till en fast deg.
Rulla ut degen till en längd på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 24 bitar och forma till runda bullar.
Fyllning: Ansa och finhacka svampen. Skala och fin hacka löken. Stek svamp och lök i en stekpanna med olja i ca 5 min. Krydda med salt, chipotlechili och peppar. Tillsätt soja.
Gör en grop i varje potatisbulle och lägg i en tesked av fyllning. Vik degen över fyllningen, nyp ihop och rulla samman till en boll.
Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i kroppkakorna och låt dem sjuda tills de flyter upp och därefter i ca 3 min. Ta upp dem ur kokvatten med en hålslev
Servera kroppkakorna med lingonsylt, smält smör och svarvade rotfrukter.