Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk wokpanna med shiitake & quorn

Sweet chilisås och hoisinsås lyfter smaken på en vegetarisk wokpanna med shiitake och quorn.

Vegetarisk wokpanna med shiitake & quornVegetarisk wokpanna med shiitake & quornVegetarisk wokpanna med shiitake & quorn
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gvitkål
  • 1paprika
  • 1 litetblomkålshuvud- cirka 400 g
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gshiitakesvamp- eller ostronskivling
  • olja- eller smör att steka i
  • 300 gquornbitar
  • 1 dlsweet chilisås
  • 0,5 dlhoisinsås
  • skal- finrivet från en lime
  • jordnötter

Servering

  • nudlar

Gör så här

  1. Skär vitkålen i strimlor och paprikan i smala längder. Skär blomkålen i ganska tunna skivor. Hacka löken och pressa vitlöken. Dela shiitaken i halvor.

  2. Fräs alla grönsaker och svamp i olja, margarin eller smör i en stor stekpanna eller i en wokpanna. Fräs lite i taget, grönsakerna ska bli mjuka.

  3. Stek quornen i stekpannan. Tillsätt sweet chilisås och hoisinsås och låt allt bli varmt. Rör ner limeskalet och strö på jordnötterna. Servera wokpannan med nudlar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök