Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt god och mättande vegetarisk paj med tomat, spenat och parmesan. Pajen blir extra fin om du använder mogna tomater av olika färger och sorter.
Fyllning: Sätt ugnen på 175°. Fräs spenaten i 1 tsk olja tills den mjuknar i ca 1 min. Låt svalna och krama ut vätskan.
Halvera stora tomater. Lägg spenat och tomater i en pajform. Ringla över 2 msk olja. Smula över salt, Toppa med timjan. Rosta tomaterna mitt i ugnen i ca 25 min.
Blanda mjöl och parmesan. Tillsätt smöret i små klickar och nyp ihop till smulig deg. Strö degen över och mellan tomaterna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Garnera pajen med parmesan och peppar. Servera med pesto.