Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smakrik vegetarisk tacogratäng. Servera med hemgjord guacamole, se recept här nedan, och tortillachips.
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Färs lök, vitlök och chili i en stekpanna med olja tills löken är mjuk. Tillsätt ärtproteinfärsen och stek den, cirka 3 minuter.
Tillsätt krossade tomater, urkärnade tärnade paprikor, tacokrydda och rökt paprikapulver. Låt koka 5 minuter under omrörning. Smaka av med pressad limesaft, salt, och peppar. Fördela i ugnsfasta portionsformar. Strö över vegetabilisk ost och gratinera högt upp i ugnen, cirka 10 minuter. Garnera med tortillachips och rädisskott. Servera med guacamole.
Tacokrydda: Blanda din egen tacokrydda i en skål: 2 msk chilipeppar, 1 msk lökpulver, 1 msk vitlökspulver, 1 msk chilipulver, 1 msk malen spiskummin, 1 msk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano, 1 msk salt, 1/2 msk nymald svartpeppar, 1 msk socker och 2 msk majsstärkelse. Lägg i en burk med tättslutande lock.
Guacamole: Dela, kärna ur och skala avokadorna. Mosa dem med en gaffel tillsammans med pressad limesaft och olivolja. Dela och ta bort kärnor ur tomaterna och tärna tomatköttet fint. Dela, skrapa ur kärnorna och finhacka chilin. Skala och riv vitlök och schalottenlök. Blanda med avokadomoset. Smaka av med salt och peppar. Servera till tacogratängerna.
Recept från Mitt kök