Refried Beans
20 min
Mild bönsalsa som är en utmärkt grund för den som vill ha vegetarisk taco.
Till ca 5 dl
• 2 burkar svarta bönor (à 410 g)
• 2 salladslökar
• 2 vitlöksklyftor
• 1 msk rapsolja
• 2 dl vatten
• 1 tsk salt
Gör så här:
1. Finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna ca 1 minut tills de är nästan brända. Tillsätt bönor, vatten och salt. Låt sjuda tills vattnet kokat bort. Mosa gärna ihop bönorna något.
2. Häll upp i en skål och servera bönsalsan, hellre ljummen än kokhet, då får den mera smak.
Tomatsalsa
15 min
Tacos kräver salsa. Den godaste gör du själv på solmogna tomater. Koriander är givet för mig men eftersom vissa inte gillar den kan du servera den vid sidan av.
till ca 5 dl
• 6 tomater
• 1 salladslök
• 1 jalapeño
• 1/2 tsk strösocker
• 1 msk rödvinsvinäger
• 2 krm salt
• ev 2 msk hackad koriander
Gör så här:
1. Klyfta tomaterna och ta bort så mycket kärnor som det bara går. Skär köttet i små tärningar.
2. Finhacka salladslök och kärna ur och finhacka jalapeño. Blanda tomater, jalapeño, salladslök, socker, vinäger och salt. strö ev över hackad koriander.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️