Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk smörgåstårta toppad med tångkaviar och rädisor.
Skär brödskivorna kantfria. Lägg 2 brödskivor intill varandra till en rektangel på ett fat.
Legymfyllning: Skala och tärna morötterna. Koka dem i lättsaltat vatten, cirka 2 minuter. Lägg ärterna i vattnet och sila av vattnet. Spola av morötter och ärter med kallt vatten i en sil. Låt de rinna av och blanda med majonnäs och urkärnat tärnat äpple. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på brödet. Täck med två skivor bröd tvärs över. Klipp av putsbitarna och skarva med dem.
Avokadofyllning: Tina avokadon. Spola av vita bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Lägg avokado och bönor i matberedaren, tillsätt sweet chilisås, koriander eller persilja och pressad limesaft och kör till en slät röra. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på brödet. Täck med två brödskivor.
Blanda mjukost och majonnäs och bred över tårtan och runt kanterna. Täck med plastfolie och låt stå några timmar i kylen. Garnera kanterna med babyspenat. Skar tunna gurkskivor och snitt dem i kanten och forma till små skålar och sätt runt kanten på tårtan. Lägg en sked tångcaviar i dem. Lägg sojabönor i mitten och rädisor i kvartar ovanpå. Garnera med bladpersilja.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök