Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk sill i skärgårdsröra

Recept på vegetarisk sill i skärgårdsröra. Alla de goda smakerna från skärgårdssill i en aubergineröra.

Vegetarisk sill i skärgårdsröra
Vegetarisk sill i skärgårdsröra
Vegetarisk sill i skärgårdsröra
Vegosill! Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1aubergine- (ca 500 g)
  • 1 lvatten- + 3 msk
  • 1 tsksalt
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 2 mskströsocker

Röra

  • 0,5rödlök
  • 0,5 krukagräslök
  • 1 dlmajonnäs- vegansk
  • 1 dlhavre fraiche
  • 1 burktångkaviar- röd (75 g)
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär auberginen i bitar, ca 2 x 2 cm. Koka upp 1 liter vatten och salt. Koka auberginen ca 5 min, tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.

  2. Vispa ihop ättika, socker och 3 msk vatten. Blanda auberginen med ättikslagen. Låt stå ca 15 min. Häll av och krama eventuellt ut vätskan.

  3. Röra: Skala och finhacka löken. Finhacka gräslöken, spara lite till garnering. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, rödlök, gräslök och tångkaviar, spara lite till garnering. Krydda med salt och peppar. Blanda i auberginebitarna.

  4. Lägg auberginen i en burk. Garnera med den sparade tångkaviaren och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul och påsk hittar du här: