Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk senapsbiff med timjanlök

Pannbiff av quorn får en mjukare konsistens än traditionell pannbiff av köttfärs. Stekt lök till är klassiskt, här är knepet att låta lök och kryddor steka extra länge på svag värme.

Vegetarisk senapsbiff med timjanlök
Vegetarisk senapsbiff med timjanlök
Vegetarisk senapsbiff med timjanlök
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 litengul lök
  • 300 gquornfärs- tinad
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 1ägg
  • 1 tskgrönsaksfond
  • 1 tskworcestersås
  • 2 mskskånsk senap- grov
  • 150 gmjölig potatis- kokt
  • smör- eller vegetabiliskt margarin till stekning

Timjanlök

  • 600 glök- cirka gul
  • 3 mskrapsolja
  • 2lagerblad
  • 0,5 msktimjan
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör. Låt kallna.

  2. Kör färs, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond, worchersterhiresås och senap i matberedaren.

  3. Vicka upp smeten i en bunke. Skala och grovriv potatisen. Arbeta in potatisen i smeten för hand. Låt smeten stå till sig i kylen minst 1 timme.

  4. Forma smeten till 8 biffar. Stek dem på båda sidor i smör.

  5. Timjanlök: Skala och skiva löken tunt. Mjukstek löken tillsammans med olja och kryddor i en gryta, cirka 30 minuter. Rör då och då, det är viktigt att löken inte blir brynt, den ska smälta ihop. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök