Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk schnitzel av rotselleri som toppas med en smakrik svampröra.
Skär sellerin i ca 2 cm tjocka skivor. Skär bort skalet runtom skivorna. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, i ca 5 min. Låt skivorna rinna av och lägg dem sedan på hushållspapper så att de torkar.
Vänd selleriskivorna i mjölet blandat med salt och peppar. Vänd dem sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Låt selleriskivorna ligga och torka i ca 15 min.
Svamp: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Finhacka enbären. Stek svampen utan fett tills det mesta av vätskan koka bort. Tillsätt smöret och blanda i lök och enbär. Stek tills allt har fått fin färg. Krydda med salt och peppar och blanda i crème fraiche, sherry och soja.
Stek selleriskivorna i smör och olja tills de har fått fin färg i ca 3 min på varje sida.
Toppa skivorna med svampröra och strö över gräslök. Servera med klyftpotatis och sallad.