Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Portabellosvamp är en stor champinjon. Här används den för att man ska få lite större bitar men det går också bra att i stället använda stora champinjoner i pytten.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötter, palsternacka och selleri i tärningar. Blanda dem med 2 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 20 min tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.
Ansa och skär svampen i små tärningar. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Stek svampen i 1 msk olja tills den fått fin färg och all vätska dunstat bort. Blanda i äpplet och krydda med curry. Låt steka i ytterligare 2–3 min under omrörning. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
Ostkräm: Blanda färskost och prästost. Krydda med salt och peppar.
Blanda ner rotfrukterna i svampfräset tillsammans med timjan.
Servera pytten med en klick ostkräm och toppa med timjan.