Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk pytt med svamp och ostkräm

Portabellosvamp är en stor champinjon. Här används den för att man ska få lite större bitar men det går också bra att i stället använda stora champinjoner i pytten.

Vegetarisk pytt med svamp och ostkrämVegetarisk pytt med svamp och ostkrämVegetarisk pytt med svamp och ostkräm
Vegetarisk pytt i panna med svamp och färskostkräm Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gmorötter
  • 300 gpalsternacka
  • 300 grotselleri
  • 2 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 250 gportabellosvamp
  • 1äpple
  • 1 tskcurry
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 msktimjan- hackad

Ostkräm

  • 100 gnaturell färskost
  • 50 gprästost- riven
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötter, palsternacka och selleri i tärningar. Blanda dem med 2 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 20 min tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.

  2. Ansa och skär svampen i små tärningar. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Stek svampen i 1 msk olja tills den fått fin färg och all vätska dunstat bort. Blanda i ­äpplet och krydda med curry. Låt steka i ytterligare 2–3 min ­under omrörning. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.

  3. Ostkräm: Blanda färskost och prästost. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda ner rotfrukterna i svampfräset tillsammans med timjan.

  5. Servera pytten med en klick ostkräm och toppa med timjan.

Vad tyckte du om receptet?