Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera den vegetariska pumpapizzan med klassisk kålsallad eller en sallad med babymangold i olika färger, masserad med olivolja och toppad med flingsalt som går fint ihop med pumpan. Men det blir också gott med till exempel färsk spenat.
Topping: Skala pumpan. Kärna ur och skär den i tärningar. Skala och skiva löken. Bryn pumpan i olja i en het stekpanna i ca 10 min tills den är mjuk. Ta upp pumpan på ett fat. Fräs löken i resten av oljan som finns i pannan i ca 5 min. Lägg löken på fatet. Krydda med salt. Sätt ugnen på 250°.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en matberedare. Tillsätt yoghurt och blanda snabbt ihop till en deg.
Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper, strö över lite mjöl och tryck ut degen med mjölade händer till en pizzabotten, ca 28 cm i diameter. Bred på crème fraiche och lägg på ost. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min tills pizzan fått fin färg, passa noga så att den inte bränns.
Ta ut pizzan och toppa med pumpa, lök och brieost delad i småbitar. Sätt tillbaka pizzan i ugnen i ca 2 min.
Garnera med örter och peppar. Servera med sallad.