Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk pastasallad med bönor och avokado

Här kan du blanda pastasalladen med en lite syrlig balsamvinägrett som passar perfekt med de krämiga bönorna och den lena fetaosten.

Vegetarisk pastasallad med bönor och avokado
Vegetarisk pastasallad med bönor och avokado
Vegetarisk pastasallad med bönor och avokado
Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 2paprikor
  • 2avokado
  • 1rödlök
  • 1 burkvita bönor
  • 1 burkkidneybönor
  • 1,5 dlsvarta oliver
  • 4 msktimjan- finhackad färsk
  • 50 grucola
  • svartpeppar- grovkornig
  • 150 gfetaost- tärnad marinerad

Balsamvinägrett

  • 3 mskbalsamvinäger
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskråsocker
  • salt
  • svartpeppar- grovkornig

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt den svalna.

  2. Skär paprikan och avokadon i bitar. Hacka löken fint. Skölj bönorna väl i ett durkslag.

  3. Blanda pasta, paprika, avokado, rödlök, bönor, oliver, timjan och rucola i en skål.

  4. Blanda balsamvinäger, olivolja, råsocker, salt och peppar till vinägrett. Häll den över salladen. Avsluta med att strö på mer svartpeppar och fetaost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök