Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk paj med fetaostkräm med ricotta och en god tomarsalsa. Pajen kan förberedas i god tid. Grädda pajen en till två dagar före. Gör kräm och salsa 2-3 timmar före serveringen och förvara övertäckt i kylen.
Hacka ihop mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa. Häll i vattnet, under maskinens gång och blanda snabbt ihop till en degboll. Tryck ut degen i en pajform, så att den kommer ut över kanten, ca 22 cm i diameter. Låt vila i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
Låt kallna.
Kräm: Mixa ihop ricotta, fetaost och yoghurt.
Salsa: Halvera tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och skär jalapeñon i tunna skivor. Grovhacka örterna.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av halva och pressa ut 2 msk saft. Blanda olja, limesaft och vinäger. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i limeskal och krydda med salt. Vänd ner tomater, salladslök, jalapeño och örter.
Bred ut fetaostkrämen i pajskalet strax före serveringen. Toppa med salsa och strö över peppar.
Servera gärna pajen på exempelvis en tex mex-buffé eller till tillsammans med tex mex-rätter.