Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego❤️
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk pad thai med krispiga grönsaker, oumph och pad thai-sås. Thailändsk soja ger en mer ”äkta” smak . Den finns i asiatiska butiker. Vegetarisk fisksås görs av svamp.
Pad thai-sås: Skala och skiva vitlök och ingefära och lägg i en mixerskål med övriga ingredienser. Mixa slätt med mixerstav.
Sätt ugnen på 100°. Ansa och strimla salladslök och spetskål. Skala och strimla moroten. Vispa upp äggen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av i sil och kyl ner i kallt vatten. Blanda nudlarna med hälften av dressingen.
Stek oumphen i 1 msk olja i en medelvarm stekpanna tills den börjar få fin färg, ca 4 min. Tillsätt ca 1/2 dl pad thai-sås och stek vidare ca 2 min. Lägg i en långpanna och ställ in i ugnen.
Stek grönsakerna på hög värme i 1 msk olja. Tillsätt resterande marinad och stek ca 2 min. Lägg över i långpannan i ugnen. Stek nudlarna på högsta värme i 3 msk olja ca 2 min. Rör ner äggen. Låt fräsa under omrörning tills äggen stelnat. Häll över på plåten och vänd ihop allt. Servera med tillbehören.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego❤️