Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk pad thai med oumph

Recept på vegetarisk pad thai med krispiga grönsaker, oumph och pad thai-sås. Thailändsk soja ger en mer ”äkta” smak . Den finns i asiatiska butiker. Vegetarisk fisksås görs av svamp.

Vegetarisk pad thai med oumphVegetarisk pad thai med oumphVegetarisk pad thai med oumph

Ingredienser

  • 1 pktoumph- fryst okryddad ”the chunk” (300 g)
  • 1 knippasalladslök
  • 200 gspetskål
  • 1morot- stor
  • 3ägg
  • 250 grisnudlar- platta
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk + 3 msk
  • 100 gböngroddar

Pad thai-sås

  • 2 stvitlöksklyftor
  • 1 bitingefära- (ca 3 cm)
  • 1 dljordnötter
  • 0,5 dlrapsolja
  • 4 msksoja- ljus, gärna thailändsk
  • 3 mskvatten
  • 3 msklime- pressad
  • 2 mskostronsås- välj vegetarisk ’ostronsås’ gjord på shiitakesvamp
  • 1,5 mskasiatisk fisksås- vegetarisk
  • 1 mskcurrypasta- röd
  • 2 tskströsocker

Tillbehör

  • 1 krukakoriander
  • 1 dljordnötter- hackade
  • 1 stlime

Gör så här

  1. Pad thai-sås: Skala och skiva vitlök och ingefära och lägg i en mixerskål med övriga ingredienser. Mixa slätt med mixerstav.

  2. Sätt ugnen på 100°. Ansa och strimla salladslök och spetskål. Skala och strimla moroten. Vispa upp äggen.

  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av i sil och kyl ner i kallt vatten. Blanda nudlarna med hälften av dressingen.

  4. Stek oumphen i 1 msk olja i en medelvarm stekpanna tills den börjar få fin färg, ca 4 min. Tillsätt ca 1/2 dl pad thai-sås och stek vidare ca 2 min. Lägg i en långpanna och ställ in i ugnen.

  5. Stek grönsakerna på hög värme i 1 msk olja. Tillsätt resterande marinad och stek ca 2 min. Lägg över i långpannan i ugnen. Stek nudlarna på högsta värme i 3 msk olja ca 2 min. Rör ner äggen. Låt fräsa under omrörning tills äggen stelnat. Häll över på plåten och vänd ihop allt. Servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego❤️