Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk medelhavslasagne med halloumi, tomat och salvia. Mustig tomatsås och halloumi sätter smak på lasagnen. Passar perfekt i matlådan
Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja, ca 3 min. Blanda i tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut.
Tillsätt krossade tomater, vatten, honung, buljongtärning och timjan och koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Tillsätt spenat och repade salviablad, spara några blad till garnering, och sjud ytterligare ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
Skär halloumin i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor, halloumi och pumpakärnor i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över ost.
Tillaga mitt i ugnen 20–25 min. Garnera med rivet citronskal och salvia.