Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi

Recept på vegetarisk medelhavslasagne med halloumi, tomat och salvia. Mustig tomatsås och halloumi sätter smak på lasagnen. Passar perfekt i matlådan

Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi
Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi
Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 glasagneplattor- färska
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskrapsolja
  • 3 msktomatpuré
  • 1 förptomater- krossade (500 g)
  • 2,5 dlvatten
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 msktimjan- hackad eller 1 tsk torkad
  • 200 gbladspenat- fryst
  • 10salviablad- -12
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2halloumiostar- (à 200 g)
  • 1,5 dlpumpakärnor- gärna rostade
  • 1,5 dlprästost- riven

Garnering

  • citronskal- rivet
  • salvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja, ca 3 min. Blanda i tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. 

  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, honung, buljongtärning och timjan och koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Tillsätt spenat och repade salviablad, spara några blad till garnering, och sjud ytterligare ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär halloumin i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor, halloumi och pumpakärnor i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över ost.

  4. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min. Garnera med rivet citronskal och salvia. 

Vad tyckte du om receptet?