Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk linsgryta

En riktigt god vegetarisk linsgryta med blomkål och currypasta. Den starka chili-picklen är bara ett tillbehör, och man kan välja en mildare sort eller ta chutney.

Vegetarisk linsgryta
Vegetarisk linsgryta
Vegetarisk linsgryta

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 2 mskrapsolja
  • 34 mskcurrypasta- (Sharwood medium curry paste)
  • 1blomkålshuvud- (ca 600 g)
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 4 dlvatten
  • 0,75 tsksalt
  • 3 dlröda linser

Tillbehör

  • ris- kokt
  • pickles- t ex Patak's chili pickles

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs löken ca 1 minut.

  2. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.

  3. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och linser. Koka under lock ca 10 min.

  4. Servera med kokt ris och lite chili-pickles.

  5. Följ oss på Facebook! Allt om Mat och på Allt om Mat Vego ❤️

Vad tyckte du om receptet?