Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk linscurry

Krämig vegetarisk linsgryta som kan serveras med ris. Linserna ska inte sköljas, de står för sältan i receptet.

Vegetarisk linscurry
Vegetarisk linscurry
Vegetarisk linscurry

Ingredienser

  • 4potatis- mjölig sort
  • 1gul lök
  • 1röd spansk peppar
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskcurry
  • 1 dlvatten
  • 2 dlmatyoghurt- eller lätt creme fraiche
  • 800 glinser- kokta
  • 80 gbabyspenat

Gör så här

  1. Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken. Dela, kärna ur och skär pepparfrukten i små bitar.

  2. Fräs potatis och lök i oljan 2–3 min. Tillsätt pepparfrukt och curry och fräs 1–2 min.

  3. Blanda i vatten och yoghurt, sjud ca 10 min tills potatisen mjuknat.

  4. Blanda i avrunna linser och vänd ner spenat. Späd med lite mera vatten om det behövs och låt allt bli genomvarmt.

  5. Garnera med lite curry inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 470 kcal per portion:

16 g fett

22 g protein

59 g kolhydrater