Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk chili med guacamole och groddar

Chili sin carne – chili utan kött – är en mustig gryta som värmer gott. Den som vill ha extra fett byter ut yoghurten mot crème fraîche.

Vegetarisk chili med guacamole och groddar
Vegetarisk chili med guacamole och groddar
Vegetarisk chili med guacamole och groddar
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 litenancho chili- (torkad chili med mild och söt smak)
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1paprika
  • 400 gkrossade tomater
  • 1 burkvita bönor
  • salt
  • svartpeppar- malen

Guacamole

  • 2avokador- mogna
  • 0,5lime- pressad
  • 12vitlöksklyftor
  • 2 mskgul lök- finhackad
  • 1 mskkoriander- hackad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen

Tillbehör

  • 2 dlgroddar och skott- t ex china rose, ärtskott eller solrosskott
  • 2 dlturkisk yoghurt

Gör så här

  1. Chili: Blötlägg chilifrukten i cirka 10 minuter.

  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Fräs löken och vitlöken i en gryta och tillsätt paprikan. Häll på krossade tomater.

  4. Hacka chilin och låt koka med i grytan. Lägg i vita bönor. Smaka av med salt och peppar.

  5. Guacamole: Skala och kärna ur avokadorna. Mortla eller mosa dem med limejuicen.

  6. Hacka vitlöken fint och blanda i. Tillsätt den hackade löken. Rör i koriander, salt och peppar.

  7. Servering: Servera chilin med guacamole och turkisk yoghurt. Toppa med härligt krispiga groddar och skott.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök