Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chili sin carne – chili utan kött – är en mustig gryta som värmer gott. Den som vill ha extra fett byter ut yoghurten mot crème fraîche.
Chili: Blötlägg chilifrukten i cirka 10 minuter.
Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.
Fräs löken och vitlöken i en gryta och tillsätt paprikan. Häll på krossade tomater.
Hacka chilin och låt koka med i grytan. Lägg i vita bönor. Smaka av med salt och peppar.
Guacamole: Skala och kärna ur avokadorna. Mortla eller mosa dem med limejuicen.
Hacka vitlöken fint och blanda i. Tillsätt den hackade löken. Rör i koriander, salt och peppar.
Servering: Servera chilin med guacamole och turkisk yoghurt. Toppa med härligt krispiga groddar och skott.
Recept från Mitt kök