Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk lasagne med ricottaost och spenat

Recept på vegetarisk lasagne, en lättlagad lasagne med spenat och ricottaost. Kan frysas i färdiga bitar att tas med i matlådan.

Vegetarisk lasagne med ricottaost och spenat
Vegetarisk lasagne med ricottaost och spenat
Vegetarisk lasagne med ricottaost och spenat
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pktlasagneplattor- färska (250 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1purjolök
  • 1 mskolivolja
  • 1 förptomater- krossade (500 g)
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 250 gbladspenat- tinad och avrunnen
  • 250 gricottaost
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlgräddfil
  • 1 dlparmesan- riven

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Ansa och strimla purjolöken. Fräs vitlök och purjolök i olja ca 2 min. Häll på tomatkross och krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Blanda spenat och ricotta. Krydda med 1 tsk salt. Varva tomatsås med lasagneplattor och spenatostblandning i en smord ugnssäker form.

  3. Bred ut gräddfil på översta lagret. Strö över parmesan.

  4. Tillaga mitt ugnen ca 30 min. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, förpacka och frys in. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer vegetarisk pasta? Kolla in våra bästa recept här!

Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker