Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk lasagne med linser. En smakrik och mättande lasagne som räcker till många.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och grovriv morötterna. Dela och kärna ur chilifrukten och finhacka den.
Ansa och klyfta champinjonerna. Fräs grönsakerna i en gryta med olja, tills de blivit mjuka, cirka 5 minuter.
Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningar och vatten.
Låt koka, cirka 10 minuter. Smaka av med basilika, körvel, timjan, salt och svartpeppar. Varva gröna lasagneplattor och tomatröra i en smord ugnssäker form. Avsluta med tomatröra.
Smula över fetaost och riven ost. Ugnsbaka i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Garnera med svarta oliver, färsk basilika och timjan.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök