Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk lasagne med linser – recept

Recept på vegetarisk lasagne med linser. En smakrik och mättande lasagne som räcker till många.

Vegetarisk lasagne med linser – recept
Vegetarisk lasagne med linser – recept
Vegetarisk lasagne med linser – recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 9lasagneplattor- gröna

Tomatröra

  • 2gula lökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 3morötter
  • 1röd chili
  • 200 gchampinjoner
  • 3 mskolivolja
  • 1 förpkrossade tomater- 500 g
  • 1 tetralinser- kokta, 370 g
  • 2 msktomatpuré
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dlvatten
  • 1 tskbasilika
  • 1 tskkörvel
  • 0,5 tsktimjan
  • salt- svartpeppar
  • 150 gfetaost
  • 1 dllagrad ost- riven

Till garnering

  • svarta oliver
  • basilika
  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Skala och grovriv morötterna. Dela och kärna ur chilifrukten och finhacka den.

  3. Ansa och klyfta champinjonerna. Fräs grönsakerna i en gryta med olja, tills de blivit mjuka, cirka 5 minuter.

  4. Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, grönsaksbuljongtärningar och vatten.

  5. Låt koka, cirka 10 minuter. Smaka av med basilika, körvel, timjan, salt och svartpeppar. Varva gröna lasagneplattor och tomatröra i en smord ugnssäker form. Avsluta med tomatröra.

  6. Smula över fetaost och riven ost. Ugnsbaka i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Garnera med svarta oliver, färsk basilika och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök