Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att äta vegetariskt ofta är en fördel, både ur hälso- och miljöaspekt. Men många vill fortsätta att äta sina gamla favoriträtter. Här är en vegetarisk lasagne som är supersmarrig och som dessutom passar perfekt i matlådan.
Skala lökar, vitlöksklyftor, morötter och palsternacka. Lägg dem i matberedaren och hacka till smulor. Fräs grönsakerna i en gryta med olja, tills löken blivit mjuk, cirka 5 minuter.
Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, buljongtärningar, basilika och vatten. Låt koka, cirka 20 minuter. Tillsätt oliverna. Smaka av med salt och svartpeppar.
Ostsås: Vispa samman mjölet med lite av mjölken till en redning i en kastrull. Späd med resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 minuter. Tillsätt smöret och smaka av med salt och peppar. Rör ner osten och låt den smälta.
Varva lins- och grönsakssås med lasagneplattor i en smord ugnsfast form, cirka 20 × 30 centimeter. Avsluta med lins- och grönsakssås. Bred ostsåsen ovanpå. Så långt kan du förbereda. Låt lasagnen svalna, täck med plastfolie och förvarai kylen. Den kan också frysas in och därefter tinas i kyl. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Servera med kokt broccoli.
Recept från Mitt kök