Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne passar både stora och små. Skala, riv och hacka alla grön­saker först, så går resten fort att göra. 

Vegetarisk lasagneVegetarisk lasagneVegetarisk lasagne
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 gsoppgrönsaker- (rotselleri, palsternacka, morot, purjolök)
  • 2vitlöksklyftor
  • 250 gchampinjoner
  • 1 dltomatpuré
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 dlröda linser
  • 450 glasagneplattor- färska
  • 100 ggratängost
  • rapsolja

Tillbehör

  • chilisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv selleri, palsternacka och morot. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva champinjoner.

  2. Fräs rotfrukter, vitlök och champinjoner i 2 msk olja ca 5 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré, 6 dl vatten och buljongtärningar. Låt koka upp. Blanda i linserna och låt sjuda ca 10 min.

  3. Varva lasagneplattor och grönsaksröra i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara grönsaksröra. Toppa med ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min, tills lasagnen fått färg. Servera med chilisås.

Vad tyckte du om receptet?