Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 26g
Kolhydrater: 60g
Vegetarisk lasagne passar både stora och små. Skala, riv och hacka alla grönsaker först, så går resten fort att göra.
Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv selleri, palsternacka och morot. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva champinjoner.
Fräs rotfrukter, vitlök och champinjoner i 2 msk olja ca 5 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré, 6 dl vatten och buljongtärningar. Låt koka upp. Blanda i linserna och låt sjuda ca 10 min.
Varva lasagneplattor och grönsaksröra i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara grönsaksröra. Toppa med ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min, tills lasagnen fått färg. Servera med chilisås.