Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk kålpudding. Att laga en kålpudding är verkligen busenkelt. Istället för kryddpeppar får den här varianten god smak av enbär och timjan. Kokt potatis till och rårörda lingon ger förstås en extra vardagslyxig känsla.
Sätt ugnen på 175 grader. Strimla kålen. Bryn den ganska hårt i smör eller rapsolja i en stekpanna. Rör i sirap och ta från värmen. Låt svalna.
Blanda färsen med salt, peppar, enbär och timjan.
Blanda kål och färs. Lägg blandningen i en ugnsfast form. Blanda vatten och fond och häll i formen.
Stek kålpuddingen i mitten av ugnen 40–50 minuter. Servera med kokt potatis och lingon.
Lingon: Tina lingonen. Rör ihop lingon och socker tills bären är mosiga och sockret löst sig.
Recept från Mitt kök