Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk japcheae

Med inspiration från den populära rätten japcheae från Korea, kommer en vegetarisk variant med vegofärs.

Vegetarisk japcheaeVegetarisk japcheaeVegetarisk japcheae
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2paprikor
  • 1broccoli
  • 1rödlök
  • 250 gsötpotatisnudlar
  • 350 gvegofärs- gärna Anamma
  • 2 mskrapsolja
  • 2 msksesamfrön- rostade

MARINAD

  • 2 msksesamolja
  • 1 mskrisvinäger

GARNERING & TILLBEHÖR

  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och finstrimla paprikan. Dela broccolin i små buketter. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Marinad: Skala och pressa vitlöken. Vispa ihop vitlök, soja, socker, sesamolja och vinäger.

  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av i en sil och skölj i kallt vatten.

  4. Stek färsen i 2 msk olja i en het panna i cirka 3 minuter. Tillsätt hälften av marinaden och stek vidare i 1 minut. Tillsätt grönsaker och sesamfrön och fräs ytterligare några minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Häll i nudlarna och 2 msk marinad och vänd ihop.

  5. Servera nudlarna med resterande marinad och garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?