Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk halloumisallad med rostad vitlöksyoghurt

Recept på vegetarisk halloumisallad med rödkål, morötter och rostad vitlöksyoghurt. Servera halloumin ­alldeles ny­stekt. Då är den mjuk och varm på insidan och krispig på utsidan.

Vegetarisk halloumisallad med rostad vitlöksyoghurtVegetarisk halloumisallad med rostad vitlöksyoghurtVegetarisk halloumisallad med rostad vitlöksyoghurt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2,5 dlmatvete
  • 250 grödkål
  • 250 gmorötter
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 200 ghalloumiost
  • 1 påsespäda blad- blandade (125 g)
  • olivolja
  • vitvinsvinäger- (gärna vit balsamvinäger)
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa rödkålen och strimla den, gärna på mandolin. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skala och grovstrimla löken. Lägg grönsakerna på en plåt, lite separat eftersom rödkålen färgar av sig, tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. Ringla över 1 1/2 msk olja och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och blanda lätt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Ta ut plåten och låt svalna ­något. Skala de rostade vitlöksklyftorna. Mosa innanmätet med en gaffel. Rör ihop yoghurten med vitlöksmos, 2 msk vatten, 2 krm salt och 1/2 krm peppar.

  4. Tärna halloumin och stek den runt om i 1 msk olja tills den fått fin färg.

  5. Blanda matvetet med ugnsgrönsakerna och sallad. Toppa med halloumi och yoghurt.

  6. Tips! Variera gärna rätten med bulgur och vitkål.

Vad tyckte du om receptet?

Näringsinnehåll: ca 510 kcal per portion, 25 g fett, 18 g protein och 48 g kolhydrater

För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego