Näringsinnehåll: ca 510 kcal per portion, 25 g fett, 18 g protein och 48 g kolhydrater
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 18g
Kolhydrater: 48g
Recept på vegetarisk halloumisallad med rödkål, morötter och rostad vitlöksyoghurt. Servera halloumin alldeles nystekt. Då är den mjuk och varm på insidan och krispig på utsidan.
Sätt ugnen på 225°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
Ansa rödkålen och strimla den, gärna på mandolin. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skala och grovstrimla löken. Lägg grönsakerna på en plåt, lite separat eftersom rödkålen färgar av sig, tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. Ringla över 1 1/2 msk olja och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och blanda lätt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Ta ut plåten och låt svalna något. Skala de rostade vitlöksklyftorna. Mosa innanmätet med en gaffel. Rör ihop yoghurten med vitlöksmos, 2 msk vatten, 2 krm salt och 1/2 krm peppar.
Tärna halloumin och stek den runt om i 1 msk olja tills den fått fin färg.
Blanda matvetet med ugnsgrönsakerna och sallad. Toppa med halloumi och yoghurt.
Tips! Variera gärna rätten med bulgur och vitkål.
Näringsinnehåll: ca 510 kcal per portion, 25 g fett, 18 g protein och 48 g kolhydrater
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego