Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk gulasch med paprika och kumminyoghurt

Recept på vegetarisk smakrik gulasch. Kidneybönorna, som bidrar med gott protein till grytan, kan bytas ut mot kokta kikärter eller linser.

Vegetarisk gulasch med paprika och kumminyoghurtVegetarisk gulasch med paprika och kumminyoghurtVegetarisk gulasch med paprika och kumminyoghurt
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 3paprikor- i olika färger
  • 1 förpkidneybönor- (380 g)
  • 1 förpkrossade tomater- med chilismak (500 g)
  • 1 mskkummin- hel
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd- ev

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Häll på 4 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Kärna ur och skär paprika i bitar. Spola av kidneybönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner paprika, bönor och krossade tomater i grytan. Låt koka utan lock ytterligare ca 10 min.

  3. Rosta kumminen i en torr stekpanna tills den fått fin färg. Stöt den grovt i mortel. Blanda yoghurten med kummin, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera gulaschen med kumminyoghurt och eventuellt bröd.

Vad tyckte du om receptet?