Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk smakrik gulasch. Kidneybönorna, som bidrar med gott protein till grytan, kan bytas ut mot kokta kikärter eller linser.
Skala och skär potatisen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Häll på 4 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.
Kärna ur och skär paprika i bitar. Spola av kidneybönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner paprika, bönor och krossade tomater i grytan. Låt koka utan lock ytterligare ca 10 min.
Rosta kumminen i en torr stekpanna tills den fått fin färg. Stöt den grovt i mortel. Blanda yoghurten med kummin, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera gulaschen med kumminyoghurt och eventuellt bröd.