Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk curry

Denna vegetariska curry kan serveras som den är men kokt ris passar bra för den som vill ha något mer.

Vegetarisk curry
Vegetarisk curry
Vegetarisk curry

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 2 mskingefära- finhackad, färsk
  • 1jalapeño- finhackad
  • 2 mskrapsolja
  • 1,5 msktikka masala currypasta (sharwood)
  • 4 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 500 gpotatis
  • 1blomkålshuvud
  • 150 gspenat- färsk
  • 4tomater
  • 1 dlmynta- finhackad, färsk

Gör så här

  1. Finhacka lök, ingefära och jalapeño. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs hacket tillsammans med currypastan ca 1 min. Häll på vatten och salt och lägg i skalad potatis skuren i bitar.

  2. Låt koka under lock ca 2 minuter och lägg sedan i blomkål delad i buketter. Koka under lock tills potatis och blomkål är klara ca 10 minuter. Blanda ner spenat och tomater i klyftor och sjud ca 1 minuter. Blanda ner mynta strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?