Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk curry

Recept på vegetarisk curry. Den milda blomkålsgrytan får mustig och kryddig smak av curry och chili.

Vegetarisk curry
Vegetarisk curry
Vegetarisk curry
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 grotselleri
  • 1 mskcurrypasta
  • 6 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 400 gpotatis
  • 400 gblomkål
  • 2 dlröda linser- (180 g)
  • evchili

Tillbehör

  • 2 dlråris
  • 110 gpapadam

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skär sellerin i cm-stora tärningar. Fräs lök, vitlök och selleri i 1 msk olja med currypastan ca 2 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt sjuda under lock ca 5 min.

  2. Skala potatisen och skär i 2–3 cm stora bitar. Lägg dem i grytan och sjud under lock ca 5 min.

  3. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Blanda ner dem och linserna i grytan och fyll eventuellt på med lite mer vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 10 min.

  4. Koka riset och grädda pappadums enligt anvisningar på förpackningen. Servera grytan varm, eventuellt med extra hetta från finstrimlad chili.

Vad tyckte du om receptet?