Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk chili med tortillabröd, turkisk yoghurt och picklad lök är en supergod gryta med matiga bönor. Grytan blir bara mustigare om den görs dagen före servering.
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs på medelvärme i smör och olja i en stor gryta med de torra kryddorna 2–3 min.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda ner paprika och bönor i grytan. Tillsätt krossade tomater, porter, chilisås, honung och soja. Krydda med salt och peppar.
Låt sjuda under lock på svag värme ca 30 min. Rör om då och då.
Picklad lök: Koka upp ättika, socker och vatten och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i lagen och låt dra ca 30 min.
Servera grytan med picklad rödlök, matyoghurt, koriander och tortillabröd.