Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk chili med korianderkräm

En matig chili är suverän grytmat när det kommer till trånga kök och att spara på disk. Här har vi gjort den vegetarisk men det går självklart bra att tillsätta nötfärs till grytan.

Vegetarisk chili med korianderkräm
Vegetarisk chili med korianderkräm
Vegetarisk chili med korianderkräm
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 stgula lökar- stora
  • 4 stvitlöksklyftor
  • 2 ströda paprikor
  • 0,5 stchili- urkärnad, till exempel spansk peppar
  • 2 stmorötter- stora
  • 1 tskkummin
  • 2 tskspiskummin
  • 2 tskpaprika
  • 1 stmajs- liten burk
  • 2 stbönor- valfria, på burk
  • 1 burkkrossade tomater
  • 23 dlgrönsaksbuljong- kraftig, eller oxbuljong
  • 3 stlagerblad
  • 1 stkanelstång- liten

Korianderkräm

  • 1 stkoriander- i kruka
  • 2 dlyoghurt- naturell turkisk, 12 %
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka rödlök, vitlök och chili fint. Skär paprika och morot i små tärningar. Hetta upp en stor gryta med olja och fräs lök, chili, spiskummin, kummin och torkad paprika i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda på mellanvärme och under lock i cirka 30 minuter.

  2. Gör under tiden korianderkrämen. Hacka koriandern mycket fint och rör ner i yoghurten. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.

  3. Smaka av chilin med salt och svartpeppar och servera med korianderkrämen och ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök