Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk chili med ­kikärter och rotfrukter


Mexikansk chili tillsammans med våra svenska rotfrukter. Vanligtvis ingår bönor i en chili, men kikärternas nötiga smak passar också utmärkt. Gott till chilin är varma tortillabröd, grönsallad och en klick turkisk yoghurt.


Vegetarisk chili med ­kikärter och rotfrukter
Vegetarisk chili med ­kikärter och rotfrukter
Vegetarisk chili med ­kikärter och rotfrukter
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1morot
  • 1palsternacka
  • 100 grotselleri
  • smör
  • 3 tskchilipulver
  • 12 krmchiliflakes
  • 2 tskspiskummin
  • 300 gfärs- quorn
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 4 dlvatten
  • 3 mskgrönsaksfond
  • 1 burkkikärter- à 400 g
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala rotfrukterna och skär i små tärningar.

  2. Fräs grönsakerna i smör. Låt kryddorna fräsa med en liten stund mot slutet.

  3. Tillsätt quorn, tomater, vatten och fond. Koka under lock cirka 20 minuter.

  4. Skölj kikärterna och låt rinna av. Blanda ner dem i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök