Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk carbonara

Recept på vegetarisk carbonara. En krämig brysselkålspasta är ett nytt sätt att använda brysselkålen på. För dig som inte vill ha vego är det gott att toppa pastan med knaperstekt bacon.

Vegetarisk carbonaraVegetarisk carbonaraVegetarisk carbonara
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gbrysselkål- helst något mindre, ca
  • 3vitlöksklyftor
  • 0,75 dlolivolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 dlvitt vin
  • 2ägg
  • 2äggulor
  • 2 dlparmesan- riven
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • 400 gspaghetti

Till servering

  • 4äggulor
  • parmesan- riven

Gör så här

  1. Dela brysselkålen och skär bort den lilla rotstocken. Skala och hacka vitlöken.

  2. Stek kålen i olivoljan i en stekpanna tills den får fin färg, cirka 5 minuter. Rör i vitlök och chiliflakes och fräs ytterligare cirka 5 minuter. Häll på vinet och låt det nästan koka in.

  3. Vispa ihop ägg, äggulor och parmesanost i en skål. Krydda med salt och peppar.

  4. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Häll av kokvattnet och låt rinna av.

  5. Lägg ner spagettin i pannan och blanda med kålen.

  6. Dra pannan från värmen och rör ner äggblandningen. Blanda noga så att varje pastabit täcks av sås.

  7. Servera med en extra äggula, mal över svartpeppar och toppa med parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com, @carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök