Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 26g
Kolhydrater: 50g
Gör en lyxig vegetarisk pizza hemma. Calzone med ricotta- och kronärtskocksröra lagas snabbt med färdigt pizzakit som bas. Tomatsåsen i pizzakitet piffas upp med vitlök och extra parmesan.
Sätt ugnen på 200° och sätt samtidigt in en plåt i ugnen.
Riv parmesanen. Häll bort lagen från kronärtskockorna och grovhacka dem. Blanda 50 g parmesan, kronärtskockor, ricotta och spenat. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Dra ut den lätt och skär den i två delar. Bred fyllning på halva degbitarna. Vik över ena sidan och nyp till kanterna ordentligt. Pensla ovansidorna med 1 msk olja.
För över pizzorna med papperet på den heta plåten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg.
Sås: Skala och finhacka vitöken. Fräs den i 1/2 msk olja ca 1 minut. Tillsätt tomatsås, 1/2 dl vatten och 1 krm salt och sjud ca 2 min. Rör ner 25 g parmesan och låt det smälta ihop. Skär calzonen i bitar och servera med tomatsås och sallad.