Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk burgare

Recept på vegetarisk burgare. Goda cannellinibönor mosas ihop och blandas med lite rödlök och persilja. Stek dem försiktigt i stekpannan någon minut och njut dem varma. En burk bönor räcker till fyra mindre biffar som går utmärkt att göra i dubbel sats för den som vill ha fler.

Vegetarisk burgareVegetarisk burgareVegetarisk burgare

Ingredienser

  • 1 burkcannellinibönor- (à 410 g)
  • 1ägg
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 0,5rödlök- finhackad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • 200 gfetaost
  • 0,5rödlök
  • 4bröd- gärna ciabatta
  • 1 dlajvar relish- stark
  • sallad

Gör så här

  1. Spola av bönorna i kallt vatten. Mosa sönder bönorna med en gaffel. Blanda ner ägg, persilja, rödlök, salt och peppar.

  2. Klicka ut biffarna i en upphettad stekpanna med smör. Stek dem försiktigt på svag värme ca 2 min på varje sida.

  3. Skär fetaosten i skivor. Skala och strimla löken. Servera bönbiffarna i rostat bröd med fetaost, rödlök, ajvar relish och grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?