Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk bolognese med linser

Vegetarisk bolognese är en smakrik, mustig och fyllig sås som snabbt blir klar med färdigkokta linser.

Vegetarisk bolognese med linser
Vegetarisk bolognese med linser
Vegetarisk bolognese med linser
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor- stor
  • 1morot
  • 1 förplinser- ekologiska (380 g), Zeta
  • 2 burkartomater- krossade (à 400 g)
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krukaoregano
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 75 gparmesan
  • 300 gpasta- t ex fettuccine

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv moroten grovt på rivjärn och finhacka den. Skölj av linserna i en sil under rinnande vatten.

  2. Stek lök, vitlök och morot i 2 msk olja i en kastrull ca 3 min.

  3. Tillsätt linser, krossade tomater, buljongtärningar, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Låt småkoka under lock ca 10 min. Rör då och då.

  5. Finriv osten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera den med sås, oregano och parmesan.

Vad tyckte du om receptet?