Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk bibimbap

Recept på vegetarisk bibimbap med oumph. Salladen är en snabblagad variant med kimchismak.

Vegetarisk bibimbap
Vegetarisk bibimbap
Vegetarisk bibimbap
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 goumph- i bitar
  • 3 dlris- eller gryn
  • 2 msksambal oelek
  • 2 msktomatpuré
  • 2 mskhonung
  • 300 gsalladskål
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlhoisinsås
  • 4ägg
  • 180 gböngroddar
  • vitvinsvinäger
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Rör ihop sambal oelek med tomatpuré, honung och 1 tsk vinäger. Strimla salladen och blanda ner hälften av sambaldressingen i salladen, spara resten till servering.

  3. Skala och pressa ner vitlöksklyftan i hoisinsåsen. Blanda ner oumphen. Stek den i en het panna med 1 msk olja ca 3 min. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Blanda böngroddarna med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek äggen i 1 msk olja. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Lägg upp riset på tallrikar. Toppa med oumph, sallad och böngroddar. Lägg på ägget. Servera med den sparade sambaldressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter!