Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veganvaniljglass

Recept på veganglass. Den här ägg- och mjölkfria glassen är enkel att göra och får god smak av vanilj och kokos.

Elisabeth Johansson
Veganvaniljglass
Veganvaniljglass
Veganvaniljglass
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlkokosmjölk
  • 0,5 dlmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1vaniljstång
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsolrosolja- raps- eller ­majsolja
  • 3 dlkokosgrädde
  • 1 mskagavesirap

Gör så här

  1. Rör ihop kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i kastrullen tillsammans med sockret. Koka upp under kraftig vispning.

  2. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle. Vispa i kokosgrädde och agave­sirap och kyl smeten i vattenbad.

  3. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant), det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass. Ät direkt eller ställ den i frysen. Om den står i frysen längre än 1 timme tas glassen fram 10–15 min innan den ska ätas.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: 

Allt om Mat Vego

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter!