Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på veganglass. Den här ägg- och mjölkfria glassen är enkel att göra och får god smak av vanilj och kokos.
Rör ihop kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i kastrullen tillsammans med sockret. Koka upp under kraftig vispning.
Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle. Vispa i kokosgrädde och agavesirap och kyl smeten i vattenbad.
Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant), det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass. Ät direkt eller ställ den i frysen. Om den står i frysen längre än 1 timme tas glassen fram 10–15 min innan den ska ätas.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: