Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Veganska småpajer med krispig topping är frasiga och goda. Låt pajen vila ca 1 timme, gärna längre, innan du lyfter upp den ur formarna, då håller den ihop bättre.
Picklad fänkål: Koka upp ättika, socker och vatten och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna.
Sätt ugnen på 200°. Blanda samman Breoliv, mjöl, fiberhusk och salt till pajdegen. Tryck ut degen i en muffinsplåt med åtta hål. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 min.
Fyllning: Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Fräs purjolöken i olja i en stekpanna ca 5 min, tills den mjuknat. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt havregrädden och låt koka ihop 2–3 min. Ta pannan från värmen och tillsätt osten.
Fyll pajskalen med oströran och grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills de är gyllene. Ta ut och låt kallna ca 1 timme.
Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg den i ättikslagen och låt dra ca 15 min.
Ansa och hyvla sparris och rädisor tunt, gärna på en mandolin.
Stjälp försiktigt ut pajerna ur formen. Toppa pajerna med picklad fänkål, sparris, rädisor och valfria skott, groddar eller krasse.