Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veganska revbensspjäll med BBQ-glaze

Imponera på dina matgäster med superläckra "ribs", gjorda på sojaprotein och helt veganska. Givna på buffebordet vid alla högtidliga tillfällen!

Veganska revbensspjäll med BBQ-glaze
Veganska revbensspjäll med BBQ-glaze
Veganska revbensspjäll med BBQ-glaze
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gsojabönor
  • 12 tsksalt
  • 0,5 dlchilisås av ketchuptyp
  • 2 mskkinesisk soja
  • 2 msksirap- ljus
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 2 mskfarinsocker
  • 2vitlöksklyftor
  • 4 mskingefära- färsk, riven

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till glazen.

  2. Lägg sojaproteinet i dubbla plastpåsar, strö över saltet och häll över glazen. Låt vila i kylskåpet minst en halvtimme, allra bäst blir det om det får ligga över natten.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Plocka upp sojaproteinet ur påsen, och sprid ut det på en folieklädd ugnsplåt. Spara glazen som är kvar i påsen!

  5. Grilla sojaproteinet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut plåten var tionde minut och pensla med glazen du sparat. För att få en jämn yta kan du vända sojaproteinet efter halva tiden.

  6. Ta ut plåten när du tycker att sojaproteinet har fått rätt färg och yta. Om du vill ha extra mycket smak kan du pensla på lite glaze innan du serverar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök