Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veganska maränger

Här gör vi minimaränger av kikärtsspad som är både äggfria och veganska. Det går även bra att göra stora ­maränger. Tänk då på att de ­behöver längre tid i ugnen.

Veganska maränger
Veganska maränger
Veganska maränger
Veganska maränger Foto: Helèn Pe

Ingredienser

  • 1,5 dlkikärtsspad- (spad från 1 förpackning 390 g)
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 dlströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 95 °, ­varmluftsugn. Sila ner kikärtsspadet från förpackningen i en ren och torr bunke. Tillsätt vitvinsvinäger 

    och vaniljsocker. 

  2. Vispa i 2-3 min med elvisp till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite

    i taget under vispning, tills marängsmeten är fast, glansig och bildar toppar. Vispa inte för länge.

  3. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim.

  5. Stäng av värmen och låt ­marängerna stå kvar i ugnen

    och svalna.

Vad tyckte du om receptet?