Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här gör vi minimaränger av kikärtsspad som är både äggfria och veganska. Det går även bra att göra stora maränger. Tänk då på att de behöver längre tid i ugnen.
Sätt ugnen på 95 °, varmluftsugn. Sila ner kikärtsspadet från förpackningen i en ren och torr bunke. Tillsätt vitvinsvinäger
och vaniljsocker.
Vispa i 2-3 min med elvisp till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite
i taget under vispning, tills marängsmeten är fast, glansig och bildar toppar. Vispa inte för länge.
Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim.
Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i ugnen
och svalna.