Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veganska färsbullar med vegansk rödbetssallad

Recept på veganska julbullar med rödbetssallad. Det finns många olika veganska köttbullar i frysdisken som passar bra till den här rödbetssalladen om man inte vill göra egna köttbullar av formbar vegansk färs.

Veganska färsbullar med vegansk rödbetssallad
Veganska färsbullar med vegansk rödbetssallad
Veganska färsbullar med vegansk rödbetssallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gvegofärs- formbar, fryst
  • 0,5gul lök
  • 2 krmkryddpeppar- mald
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskveganskt margarin

Vegansk rödbetssallad

  • 1 burkinlagda rödbetor- hela (ca 500 g)
  • 1rött äpple
  • 1 dlmajonnäs- vegansk (Hellman’s)
  • 0,5 dlsojayoghurt- (Planti Greek style gurt)

Gör så här

  1. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Rödbetssallad: Häll av rödbetorna ordentligt och skär dem i klyftor. Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Blanda med majonnäs och sojayoghurt och vänd i rödbetor och äpple.

  3. Lägg färsen i en skål. Skala och finhacka löken. Blanda färs och lök och tillsätt kryddorna. Forma färsen till små bollar.

  4. Stek köttbullarna runt om i margarin tills de fått fin färg. Servera dem med rödbetssallad.

Vad tyckte du om receptet?

Klassisk rödbetssallad