Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veganska burgare med chipotlemajo och snabbpicklad gurka

Veganska burgare med chipotlemajo och snabbpicklad gurka passar både som inte äter kött och de som vill variera sig. Burgarna går utmärkt att steka och frysa in. Värm dem sedan i ugnen i en långpanna strax före servering.

Veganska burgare med chipotlemajo och snabbpicklad gurka
Veganska burgare med chipotlemajo och snabbpicklad gurka
Veganska burgare med chipotlemajo och snabbpicklad gurka
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 850 gvegofärs- fryst formbar , t ex Anamma
  • 10hamburgerbröd- veganska
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 23 mskbbq-sås
  • 1 msksoja- japansk
  • 1 mskpaprikapulver- rökt
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskrapsolja

Topping

  • gurkpickles- se recept
  • chipotlemajonnäs- se recept
  • 1rödlök- liten
  • 1kruksallad
  • 1 askrödbetsgroddar- eller andra groddar eller skott

Gör så här

  1. Tina färsen i ett vattenbad. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, vitlök, bbq-sås, soja, paprikapulver, salt och peppar. Forma färsen till burgare, ca 10 cm i diameter, och ca 1 1/2 cm tjocka.

  2. Stek burgarna i olja på hög värme 3–4 min på varje sida. Grilla snittytorna på hamburgerbröden och lägg ihop burgarna mellan bröden tillsammans med gurkpickles, chipotlemajonnäs, sallad, strimlad lök och groddar.

  3. Recept på chipotlemajonnäs och picklad gurka hittar du HÄR!

Vad tyckte du om receptet?