Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Veganska burgare med chipotlemajo och snabbpicklad gurka passar både som inte äter kött och de som vill variera sig. Burgarna går utmärkt att steka och frysa in. Värm dem sedan i ugnen i en långpanna strax före servering.
Tina färsen i ett vattenbad. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, vitlök, bbq-sås, soja, paprikapulver, salt och peppar. Forma färsen till burgare, ca 10 cm i diameter, och ca 1 1/2 cm tjocka.
Stek burgarna i olja på hög värme 3–4 min på varje sida. Grilla snittytorna på hamburgerbröden och lägg ihop burgarna mellan bröden tillsammans med gurkpickles, chipotlemajonnäs, sallad, strimlad lök och groddar.