Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegansk smulpaj med blandade bär

Bjud på en knaprig vegansk smulpaj fylld med söta blåbär och björnbär. Den här goda efterrättspajen är underbart god året och går lika bra att baka med frysta som färska sommarbär. Servera gärna den goda desserten med en smarrig havrevaniljglass eller vegetabilisk vaniljvisp.

Elisabeth Johansson
Vegansk smulpaj med blandade bär
Vegansk smulpaj med blandade bär
Vegansk smulpaj med blandade bär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Smulpaj

  • 1 dlkokosolja
  • 3 dlhavregryn
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker

Fyllning

  • 3 dlbär- blandade, blåbär och björnbär
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskMaizenamjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till smulpajen. Lägg hälften av smulorna i en pajform, 19–20 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter.

  3. Blanda bär, socker och maizena och lägg i formen. Täck med resten av smulorna.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 30–35 minuter eller tills den börjar bli gyllenbrun.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök