Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Veganpizza bianco med kronärtskockor och oliver passar alla veganer. Prosociano är en vegansk parmesanost som baseras på kokosolja.
Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med kronärtskockscrème och fraiche. Krydda med salt och peppar.
Låt kronärtskockshjärtanen rinna av och skär dem i klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Låt oliverna rinna av.
Dela degen i 4 bitar. Kavla eller tryck ut dem till tunna bottnar på bakplåtspapper. Bred på kronärtskocksröran och strö över kronärtskockor, paprika, oliver och ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–12 min.
Pesto: Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost och nötter med mixerstav. Tillsätt oljan och mixa till en grön röra. Krydda med salt.
Klicka peston på de nygräddade pizzorna och servera.