Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegansk pizza med kronärtskockor och oliver

Veganpizza bianco med kronärtskockor och oliver passar alla veganer. Prosociano är en vegansk parmesanost som baseras på kokosolja.

Vegansk pizza med kronärtskockor och oliverVegansk pizza med kronärtskockor och oliverVegansk pizza med kronärtskockor och oliver
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 satsgrunddeg för pizza
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 burkkronärtskockscrème- Zeta (130 g)
  • 2 dlImat fraiche- (havrebaserad fraiche)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- små (200 g)
  • 1röd paprika
  • 1 burkoliver- svarta, med kärnor (290 g)
  • 3 dlvegansk ost- riven

Vegopesto

  • 1 krukabasilika
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 dlveganost prosociano- riven
  • 3 mskpinjenötter
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med kronärtskockscrème och fraiche. Krydda med salt och peppar.

  2. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av och skär dem i klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Låt oliverna rinna av.

  3. Dela degen i 4 bitar. Kavla eller tryck ut dem till tunna bottnar på bakplåtspapper. Bred på kronärtskocksröran och strö över kronärtskockor, paprika, oliver och ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–12 min.

  4. Pesto: Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost och nötter med mixerstav. Tillsätt oljan och mixa till en grön röra. Krydda med salt.

  5. Klicka peston på de nygräddade pizzorna och servera.

Vad tyckte du om receptet?